Promise Land
РЕЖИСЬОР СТОИЛ ДИМИТРОВ
България / 2012 / 23'
Promise Land е документален филм за freeride-а, за хората, които го практикуват със страст, за приятелите, които го преживяват заедно и емоциите, които увековечават миговете в техните съзнания. Щастлив съм, че гледах този филм!
С лучайно или не, последната седмица попаднах на три коренно различни български документални късометражни филми. Единият беше за бездомните кучета в София, вторият е този за екстремни спортове, а третия, който малко по-нататък ще представим е за централно африканска република Еритрея.

Сега обаче ще се съсредоточа върху този филм. От кинематографска гледна точка нямам какво да кажа. Вмъкванията на героите на филма, разказването на историите им беше перфектно, кадрите на величествените планински върхове бяха запомнящо се красиви. Искам да бъда там! С тези момчета, наслаждавайки се на тези гледки, които всеки трябва да вижда в живота си поне веднъж годишно.

Това, което обаче превърна този филм в мой фаворит е готиният начин, по който ми предадоха тръпката и страстта, с която практикуват спорта. Макар, че е малко дълъг за късометражен филм, минутите не ги усетих, защото още от началото просто ми беше приятно да прекарам малко време с тях, излизайки от ежедневието си. Да пътуваш, за да изживяваш адреналина от спускането по ослепително белите планински склонове, да снимаш всичко това за да увековечиш тези мигове и да си с приятелите си... Филмът технически погледнато е документален, но аз не го чувствам като такъв. За мен това е филм за приятелите и нещата, които обичат да правят заедно. А това ме зареди с позитивната енергия на тези млади хора, които не са седнали да се оплакват от тежката действителност, а правят това, което обичат и в което намират своя житейски смисъл. Искрени поздравления за цялата дружина, чиято история са записали в този филм! Приятно гледане!
SUBSCRIBE
АКО ТИ ХАРЕСВА Promise Land, ПРЕПОРЪЧВАМЕ ТИ ДА ГЛЕДАШ И...
Хижа
Един кратък филм, който успешно препредава атмосферата на една от последните останали истински хижи в българските планини, както и характера на двама от нейните стопани. Красивите кадри ще ви пренесат там и ще събудят желанието да се почувствате "на място".
СТОИЛ ДИМИТРОВ / България / 2014 ИГРАЛНО КИНО / ДОКУМЕНТАЛЕН
АВТОР Юлиян Спасов
comments powered by Disqus
ПАРТНЬОРИ ПАРТНЬOРСКИ КЛУБОВЕ
Google+