Rha
РЕЖИСЬОР И СЦЕНАРИСТ KALEB LECHOWSKI
Германия / 2012 / 6'
В света на Rha, изкуствения интелект не само се е развил, но и вече не е под контрола на биологичните му създатели. В този словесен сблъсък между живо същество и робот, макар да е очевидно кой е по-силен, машината си остава просто машина.
Ф антастичните филми по принцип са скъпи, защото изискват координирана работа между много хора. Не и ако сте Kaleb Lechowski. Той е студент на 22г от Германия и е създал филма сам с уменията си по анимационно изкуство. За първите 24 часа от излизането на филма в интернет, вече стига до няколко студия в Холивуд, а доколкото имам информация вече е бил на среща с хора от меката на киното, за да бъде превърнат Rha евентуално в пълнометражен блокбъстър. Така се прави кариера – с талант и много работа! На мен този факт ми беше по-интересен даже от самия филм, защото се замислих как ли изглеждат нещата от неговата гледна точка. На 22 години, трета година в университет по анимационни изкуства, един от многото учещи там с някакви надежди за голям успех в областта, идва му идеята, сяда и се скъсва от работа няколко месеца, за да я реализира и за 24 часа в интернет, вече е влязъл в устите на ключови фигури в Холивуд, които да го извадят от там и да го изстрелят право нагоре... Красота!
 
Самия Rha е вълнуващ и интересен филм по много причини. Първо, визуалното изпълнение е жестоко. Второ, през цялото време има солиден съспенс. Трето, диалога между машинарията и живото същество има брилянтен край. Дръпва му кабела... Иронията е, че всички си имат своите слаби места, дори на пръв поглед да изглежда, че няма такива. Освен това лъсва разликата между логичната изкуствена мисъл и алогичната жива мисъл, която работи според обстоятелствата. Дотук е смисъла... Филмът не е от too deep произведенията, но и това, което е е достатъчно да си заслужи 6те минути от вашето внимание!
SUBSCRIBE
АВТОР Юлиян Спасов
comments powered by Disqus
ПАРТНЬОРИ ПАРТНЬOРСКИ КЛУБОВЕ
Google+