Road to the Cup
РЕЖИСЬОР LEAGUE OF LEGENDS
САЩ / 2013 / 3'
Най-добрите играчи на League of Legends са анимирани и показват любимите си герои. Или по-скоро се сливат с тях. Направено специално за финала на световното първенство, клипчето съчетава епични схватки, елементи от играта и по някаква причина - танцови стъпки.
Д ам, това е играта League of Legends, или дотата за малки деца, както хейтърите биха казали. Защо сме качили рекламния им клип? Защото е форма на късометражно кино. За феновете на играта дори е дяволски добра анимация. Съчетава нормалния свят с този на "легендите". Но няма да говорим за лига, както се казва накратко. Ще поговорим как се е стигнало дотук.

Става въпрос за световно първенство. Не по футбол или волейбол, а по компютърната игра. Отбори от всички континенти (е, без антарктида) се сблъскаха в епична битка под погледите на милиони зрители. Да, има си и стадион, коментатори и крещящи фенове, но основната олелия става онлайн. Без съмнение това ще е следващия хит... всъщност вече е. Наградния фонд има стабилно нули, поради което някои "нубове" биха убили да притежават уменията играчите.

А за какви умения става дума? Аналитична мисъл, свръхскоростни реакции. Популярното мнение за игрите е. че са загуба на време и такива хора си пропиляват животите. Не точно. Тук става въпрос за такива скорости, че след 25-6 годишна възраст няма как да продължиш кариерата си, защото невроните остаряват и вече са с няколко милисекунди по-бавни от на младите мозъци. Но пък ако си бил добър излизаш със сносен капитал и ум като бръснач. Дори да не играеш никога повече, няма да се оплакваш много.

Покланям се пред създателите на лигата, защото играта всъщност не е чак толкова яка. Но маркетинга, шарените цветове и може би големите цомби на женските герои са пристрастили толкова много хора, че е станало индустрия. Друг мит е, че цъкат само мъже. В един от най-добрите женски отбори дори има българско участие.

Освен всичко това, една игра успя да обедини хората в доста по-широк мащаб. Отборите не са национални, а континентални (трябва само да открием извънземни и най-накрая Земята ще се обединим). За жалост европейският отбор отпадна на четвърт финалите, но пък бе се предадохме лесно. Толкова за това, дано съм махнал поне една тухла от стената скептицизъм срещу този невероятен проект.
SUBSCRIBE
АВТОР Стефан Добрев
comments powered by Disqus
ПАРТНЬОРИ ПАРТНЬOРСКИ КЛУБОВЕ
Google+