Room 8
РЕЖИСЬОР JAMES GRIFFITHS  •  ПРОДУЦЕНТ BOMBAY SAPPHIRE
Великобритания / 2013 / 7'
Един англичанин попада в руски федерален затвор, килия 8. В тази килия вече има един човек, чието присъствие там не е случайно. Има също така и голяма червена кутия. Тя не е обикновена - нарушава някои закони на физиката. Room eight.
Н апоследък сме на вълна Великобританско кино, защото се посъбраха няколко филма от там от различни жанрове. След предишния сладко кисел Love Hate със солидна доза философия за живота, Room 8 е зашеметяващо сюрреалистичен и напрегнат трилър, изпипан откъм актьорска игра и перфектен баланс между детайлността на историята и сюжетът й. Още от самото начало беше ясно, че тази кутия рано или късно ще бъде отворена, но инстинктивно зрителите очакват „нещото вътре“ да дойде буквално отвътре. То обаче дойде от... трудно е май да се дефинира откъде точно идва, след като кутията е всичко и всичко е кутията. Впрочем ето един добър пример за филм тип out of the box в буквалния смисъл…
 
By the way… Room 8. Руум ейт. Хем килия осем, хем съкилийник. Жестока игра на думи! :)
SUBSCRIBE
АКО ТИ ХАРЕСВА Room 8, ПРЕПОРЪЧВАМЕ ТИ ДА ГЛЕДАШ И...
The One
The One е от онези филми, които ще ви напомнят за класическия формат на късометражния филм. Кратка ситуация, двама герои, конфликт, обрат и знак равно – извода след него е индивидуален за всеки. Едва 4 минутен, The One напомня и за хубавите страни на живота.
FRANK GLENCAIRN / САЩ / 2013 ИГРАЛНО КИНО / ТРИЛЪР
АВТОР Юлиян Спасов
comments powered by Disqus
ПАРТНЬОРИ ПАРТНЬOРСКИ КЛУБОВЕ
Google+