The Ellington Kid
РЕЖИСЬОР И СЦЕНАРИСТ DAN SULLY
Великобритания / 2013 / 5'
В обикновена дюнерджийница в предградията на Южен Лондон, Nathan обяснява на Beefy, защо той наистина не трябва да яде бургери с месо на това място. Черен, комично-трагичен, в класически Британски стил, The Ellington Kid ще ви twist-не!
T he Ellington Kid, дело на Dan Sully беше един от първите филми в поредицата на VICE I’m Short, Not Stupid, и няма как да е иначе, защото филма определено е добър, грабващ вниманието и носител на типичния само за Великобритания стипчив, но интелигентен хумор. Сюжета на филма е оригинален и дава гледна точка към Лондонския ъндърграунд. Като чуете Лондон, всеки си представя уличките с червени двуетажни рейсове, старинни таксита и телефонни кабини, Големия Бен и т.н. След това се сещате, че през живота си сте попадали на филми, разказващи за underground-а в Лондон, който наподобява американския, но всички говорят с британски акцент и някакси е по-близо до нас, защото има все пак нещо европейско.
 
Ситуацията във филма е нетипична и трудно може да се намери аналог в киното. Макар и да изглежда абсурдна на пръв поглед, замислете се, че на практика няма нищо невъзможно или фантастично в нея и познавайки необятния колорит на човечеството, съм 100% сигурен, че някъде нещо такова се е случвало. Какво по-добро скривалище за труп от месото за дюнера?! Разбира се, това не го приемайте като антиреклама на дюнерите, но имайте едно наум все пак ако ви се стори някой път, че месото има странен вкус… Приятно гледане :)
SUBSCRIBE
АВТОР Юлиян Спасов
comments powered by Disqus
ПАРТНЬОРИ ПАРТНЬOРСКИ КЛУБОВЕ
Google+