The Ganzfeld Procedure
РЕЖИСЬОР KEITH McCARTHY  •  СЦЕНАРИСТ KEITH McCARTHY
Великобритания / 2009 / 7'
Един късометражен филм, в който се крие потенциал колкото да промени тотално науката и начинът, по който гледаме на света. Не си губете времето да го гледате, става въпрос за един скучен научен експеримент, който доказва телепатията. Впрочем, този експеримент е реален.
Е два ли много хора осъзнават значението на този филм. Малко са тези, които вярват в телепатията, аурите и различни видове енергия. Фактите обаче са следните. Квантовата физика малко по малко доказва наличието на други измерения, в които си нямаме ни най-малко понятие какво се случва. Материята всъщност е енергия, която се е подредила по специфичен начин. До някаква степен може да се каже, че сме направени от светлина. Излъчваме полета от магнитни и разни други енергии, които влияят на света около нас. Всъщност сърцето има по-силни такива вълни, откокото мозъка, а има и неврони, които стават за мислене. Буквално мислим със сърцата си. Това не мои измислици. Ако се поразровите ще намерите и още по-невероятни факти.

И така, ще пристъпя към теста на Ганцфелд. Когато мозъкът ни няма никакви външни стимули, той започва да работи на различно ниво. Това се знае от време оно. Гърците са киснали в тъмни пещери, медитацията представлява целенасочено изключване на всички физически сензори. Когато това стане, започваме да халюцинираме разни неща (без употреба на наркотици!), които според учените, занимаващи се с този ефект, не са напълно случайни. Други хора могат да оказват влияние върху тях. Това си е телепатия.

Експериментът Ганцфелд представлява следното нещо: един човек си слага тези топчета и го оставят на тъмно и тихо. Друг в съседната стая гледа картинка и се опитва да я предаде на първия, който знае, че някой ще му праща телепатично съобщение. Резултатите са смайващи. Работи се с абстрактни неща - усещания, представи, емоции. Но въпреки това някои учени са твърдо убедени (и представят емпирични доказателства), че науката съществува изключително във физическата вселена и няма територии, на които не е обърнато внимание. И това се случва, защото никой не вярва, че са възможни такива шамански простотии.

Според мен човечеството е трябвало да мине през етап, в който не вярва в "свръхестественото", за да развие техниката си до там, откъдето вече може да изучава и такива явления. Като например общото съзнание. Опити показват, че индивидите от всеки животински вид (или поне бозайниците) са свързани телепатично без значение разстоянието между тях. Ако критична маса от тях научат нещо, всички изведнъж го знаят. Проблемът е, че критична маса от хората са загубени.

Ефектът с червилото ме впечатли особено. Не трябва да се съдим по външния вид, не тази красота е от значение. Важна е душата, енергията, която човек излъчва. Начинът, по който влияе на  вселената. Ние вървим по земята все едно не зависим от нея. Минаваме като бързия влак и не ни е еня за природата. А тя има всички отговори, които ни трябват. Обръщайте внимание на научните открития и на науката като цяло. Ще се появи следващия Галилей, който ще ни покаже планетата през други очи. Или вече се е появил.И не е сам.
SUBSCRIBE
АКО ТИ ХАРЕСВА The Ganzfeld Procedure, ПРЕПОРЪЧВАМЕ ТИ ДА ГЛЕДАШ И...
Some Static Started
Заснет за 8 часа, с продължителност 8 минути, този късометражен игрален филм е наслада за зрението, стрес за съзнанието и паника за слуха. Вижте как Ben Briand ще ни потопи в един сън като онези, от които искаме да се събудим, но в същото време искаме да знаем и какво се случва нататък...
BEN BRIAND / САЩ / 2010 ИГРАЛНО КИНО / ДОКУМЕНТАЛЕН
АВТОР Стефан Добрев
comments powered by Disqus
ПАРТНЬОРИ ПАРТНЬOРСКИ КЛУБОВЕ
Google+