The Punisher: Dirty Laundry
РЕЖИСЬОР PHIL JOANOU  •  ПРОДУЦЕНТ ADI SHANKAR
СЦЕНАРИСТ CHAD ST JOHN
USA / 2012 / 10'
В произволно американско гето местният криминален бос сее ужас и кръв заедно с антуража си. Един едричък тип се е запътил към пералните автомати, когато става свидетел на зверствата на бандитите. Ще ги подмине ли и той, както правят всички останали?
Х оливуд, бейби! Америка, фак йеъ! Черни бандити, бутафорна криминалност, самоотвержен герой, бутилка „Джак“, „Зипо“ и пръснати мозъци. Нищо повече от това. Лесносмилаема бозичка за фейсбук стени, обедна почивка, а защо не и за интро към някоя пълнометражна прожекция, която да замени три-четири също толкова еднотипни трейлъри.

В крайна сметка, поне е налична общодостъпност чрез YouTube. Идеята на продуцента Ади Шанкар за т.нар. „Bootleg Universe” късометражки е по-приемлив вариант за експлоатиране на комиксови сюжети и супергерои. Особено предвид факта, че той и екипа му явно не са дали нито една франчайз стотинка на Marvel, които толкова са се наяли с филмови и гейминг долари, че спокойно са си затворили очите за историята с мръсното пране на The Punisher. Белким поне са взели нещо от чичо Джак, защото Рон Пърлман не е без пари. Иначе чест му прави и на Томас Джейн, че се завръща като Франк Касъл, само от любов към комиксите, а не за кинтите на някое major студио. (които явно не проявяват повече интерес към точно този „отмъстител“).

За да не излезе, че съм някакъв съвсем високопарен гъз – и аз съм си изхарчвал джобните за жетони, за да мога да превъртя „The Punisher & Nick Furry” на ръчки. После съм го правил и на емулатор за РС. В първия случай бях на 10, във втория много... неадекватен. Има и по-глупави неща от тия типични комиксови сюжети, а в направата на този къс филм определено личи много любов и стил, но не е ли вече време спрем мозъчната смърт на чистото зрелище? Шанкар определено ми дава отговор в следващата част на „Bootleg Universe”, но за нея друг път...
SUBSCRIBE
АКО ТИ ХАРЕСВА The Punisher: Dirty Laundry, ПРЕПОРЪЧВАМЕ ТИ ДА ГЛЕДАШ И...
Ter Ter
Предградията на Париж са еквивалент на Бруклин в Ню Йорк, околностите на Детройт и Люлин в София. Наркотици, пари, оръжия, агресия по същите градинки, по които децата играят. В Ter Ter, неуловими от закона, точно те продават хашиш...
FABIEN CARRABIN / Франция / 2012 ИГРАЛНО КИНО / ЕКШЪН
АВТОР Константин Мравов
comments powered by Disqus
ПАРТНЬОРИ ПАРТНЬOРСКИ КЛУБОВЕ
Google+