АНИМАЦИЯ
3D АНИМАЦИЯ
АНИМЕ
МУЛТИМЕДИЯ
НЯМО КИНО
ЧЕРНО БЯЛ
FX ЕФЕКТИ
ИГРАЛНО КИНО
STOP MOTION
МУЗИКА
ДОКУМЕНТАЛЕН 66
ДРАМА
ДРАМЕДИЯ
ЕКСПЕРИМЕНТАЛЕН
ЕКШЪН
ЕПИЧЕН
КОМЕДИЯ
ПАРОДИЯ
ПРИКЛЮЧЕНСКИ
РОМАНТИЧЕН
САТИРА
ТРИЛЪР
УЕСТЪРН
УЖАСИ
ФАНТАСТИКА
ФЕНТЪЗИ
ФИЛОСОФСКИ
ЧЕРЕН ХУМОР
FILM NOIR
2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 1974 1956
  Гърция Хаити Румъния Украйна Швеция Сърбия & България Египет Австрия Аржентина Австралия Нова Зеландия Чехия Холандия Дания Китай CAN+JAP+RUS Мексико Русия Канада Испания Южна Корея САЩ Белгия Швейцария Хонг Конг Босна и Херцеговина Америка Полша Тайланд Бразилия България Иран Франция Гренландия Бермуда Малайзия Колумбия Германия Сърбия Европа Норвегия Хърватска Венецуела Израел Португалия Ирландия Великобритания Индия ЮАР Япония
The Diatomist
Спецификата на забравеното викторианско изкуство – аранжировката на диатоми. Ясната заявка за естеството на красивото в неговите изначални корени. Изкуство посредством микроскопа и природата...
MATTHEW KILLIP / Великобритания ИГРАЛНО КИНО / ДОКУМЕНТАЛЕН
Looms
Сред ритмите на лоялността, завещанието и смъртта, Looms се центрира около универсалната дилема, пред която е изправен самотен фермер: да промени живота си или да се придържа към корените си.
THE FUNK BROTHERS / САЩ ИГРАЛНО КИНО / ДОКУМЕНТАЛЕН
Алаа е филм , който представя позицията на един сирийски бежанец в България. Това е неговият емоционален разказ за войната в родината му, за начина, по който са се отнесли с него тук, и за мнението му за мира, религията и политиката. Заснет преди повече от година, филмът ще ви срещне лице в лице с болката, насилието и смъртта, съпътстващи войната, и ще ви накара да преосмислите общочовешките ценности, които често са заглушени в общия информационен поток, който ни залива от медиите.
Allergy to Originality
Плагиатство, преповтаряне, преработване, копиране, имитация, пренаписване, винтидж мода, ремикс, кавър, “гавър”... Последният да затвори вратата и да каже къде се дяна оригиналността и била ли е наскоро наоколо изобщо?
DREW CHRISTIE / САЩ АНИМАЦИЯ / ДОКУМЕНТАЛЕН
You Like
Масовият дефект е велик феномен. Сборът от масите на всички частици, които изграждат атома, е по-голям от масата на самия атом. Ако ядрото беше с големина на тенис топка, най-близкият електрон щеше да се намира на 4 км. Другото е празнота. Бахти постмодернизма...
PARTIZAN ANIMATIONS / Франция АНИМАЦИЯ / ДОКУМЕНТАЛЕН
The European Debt Crisis
Макар европейската валута да изглежда стабилна спрямо световните явления, скритите проблеми на ЕС го поставят в абсолютен политически gridlock. Защо се стигна дотук, какво предстои и защо ако не се действа сега, последствията ще са катастрофални?
JONATHAN JARVIS / САЩ АНИМАЦИЯ / ДОКУМЕНТАЛЕН
The Crisis of Credit
Създаден като дипломен студентски проект в Калифорния, The Crisis of Credit Visualized е анимация - следващо парче ot пъзела, който се опитваме да подредим. Какво е кредит, как работи, какви са скритите му ефекти, какво е банка, как работи, защо и как това ви засяга пряко.
JONATHAN JARVIS / САЩ АНИМАЦИЯ / ДОКУМЕНТАЛЕН
Внимавай
Все още проблемите на Земята и начинът, по който човечеството създава своя динамичен свят, намират отзвук повече в изкуството, отколкото в политиката. Колкото повече хора обаче повярват в промяната, толкова по-реална ще е тя. Внимавай в картинката!
КРИСТИЯН АНДРЕЕВ / България АНИМАЦИЯ / ДОКУМЕНТАЛЕН
ПАРТНЬОРИ ПАРТНЬOРСКИ КЛУБОВЕ
Google+