АНИМАЦИЯ
3D АНИМАЦИЯ
АНИМЕ
МУЛТИМЕДИЯ
НЯМО КИНО
ЧЕРНО БЯЛ
FX ЕФЕКТИ
ИГРАЛНО КИНО
STOP MOTION
МУЗИКА
ДОКУМЕНТАЛЕН
ДРАМА
ДРАМЕДИЯ
ЕКСПЕРИМЕНТАЛЕН
ЕКШЪН
ЕПИЧЕН
КОМЕДИЯ
ПАРОДИЯ
ПРИКЛЮЧЕНСКИ
РОМАНТИЧЕН
САТИРА
ТРИЛЪР
УЕСТЪРН
УЖАСИ
ФАНТАСТИКА
ФЕНТЪЗИ
ФИЛОСОФСКИ
ЧЕРЕН ХУМОР
FILM NOIR
2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 1974 1956
  Чехия Швейцария Франция Бразилия Австралия Дания ЮАР САЩ Япония Аржентина Гренландия Хърватска Египет Сърбия & България Испания България Иран Хонг Конг Америка Южна Корея Малайзия Русия Нова Зеландия Гърция Европа Португалия Норвегия Украйна Босна и Херцеговина Полша Румъния Холандия Китай Сърбия CAN+JAP+RUS Великобритания Хаити Венецуела Белгия Ирландия Австрия Колумбия Канада Швеция Израел Мексико Германия Индия Бермуда Тайланд
The Sandman
В САЩ едно от изискванията за всяко игрище е да има естествена трева, за да получи лиценз за официални мачове. Игрището на Trona High School, насред калифорнийската пустиня, е единственото "dirt" игрище с лиценз, заради невъзможността да се поддържа трева. The Sandman е фрагмент от живота на отбора на това училище.
Diego Contreras / САЩ ИГРАЛНО КИНО / ДОКУМЕНТАЛЕН
Glue
Наличието на смартфони се превръща в препъникамъка по пътя към вечното щастие на млада двойка. Glue разкрива един от сериозните проблеми на технологиите - невъзможността на човека да ги използва правилно.
Bo Mirosseni / САЩ ИГРАЛНО КИНО / РОМАНТИЧЕН
The Reinvention of Normal
Предизвикай се. Остави инстинктите ти да те водят. Вдъхновението е навсякъде, носено на крилете на най-разнообразни идеи. Време е за нов прочит на "нормалното".
Liam Saint-Pierre / Великобритания ИГРАЛНО КИНО / ДОКУМЕНТАЛЕН
One Bright Dot
В човешкия мозък има толкова неврони, че възможните комбинации между тях, пораждащи идеи са почти безкрайни. Затова Айнщайн е казал, че човекът е отделна Вселена. Идеите са красива енергия, която се споделя без да се изчерпва, оформяйки удивителния и сложен цивилизационен свят.
Clément Morin / Франция 3D АНИМАЦИЯ / ФИЛОСОФСКИ
My Daughters Boyfriend
Разведена майка с две деца се налага да взима екстремни мерки, за да прекрати токсичната връзка между дъщеря й и новото й гадже. Невероятна история за конфликт в социален триъгълник, който изисква тежки решения.
Joey Izzo / САЩ ИГРАЛНО КИНО / ДРАМЕДИЯ
The Rise and Fall of Globosome
Възходът и падението на една цивилизация, събрани в 6-минутна анимация, която ще ви спре дъха, правейки ви свидетели на грандиозното раждане на един красив интелект. Аналогиите с нас човеците са безброй. Това трябва да го покажете на децата си!
Sascha Geddert / Германия 3D АНИМАЦИЯ / ЕПИЧЕН
Flame / Пламен
"Това е протест. Това не е самоубийство". Филм, който обобщава трагедията, безсилието и отчаянието на един народ срещу политическата върхушка. Една история, заснета по истински случай, която демонстрира колко опасна може да бъде проявата на гражданска съвест в една безсъвестна държава.
dress code / САЩ / България ИГРАЛНО КИНО / ДОКУМЕНТАЛЕН
What comes after religion
Късометражната анимация на Jonathan Hodgson ще ни постави пред проблематичното религиозно съзнание в днешните му измерения, както и един от актуалните въпроси и как изобщо достигаме до неговото питане. Какво идва след религията? Въпрос, чийто отговор няма да търсим.
Jonathan Hodgson / Великобритания АНИМАЦИЯ / ДОКУМЕНТАЛЕН
ПРЕДИШНА12СЛЕДВАЩА
ПАРТНЬОРИ ПАРТНЬOРСКИ КЛУБОВЕ
Google+