АНИМАЦИЯ
3D АНИМАЦИЯ
АНИМЕ
МУЛТИМЕДИЯ
НЯМО КИНО
ЧЕРНО БЯЛ
FX ЕФЕКТИ
ИГРАЛНО КИНО
STOP MOTION
МУЗИКА
ДОКУМЕНТАЛЕН
ДРАМА
ДРАМЕДИЯ
ЕКСПЕРИМЕНТАЛЕН
ЕКШЪН
ЕПИЧЕН
КОМЕДИЯ
ПАРОДИЯ
ПРИКЛЮЧЕНСКИ
РОМАНТИЧЕН
САТИРА
ТРИЛЪР
УЕСТЪРН
УЖАСИ
ФАНТАСТИКА
ФЕНТЪЗИ
ФИЛОСОФСКИ
ЧЕРЕН ХУМОР
FILM NOIR
2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 1974 1956
  Хаити Австралия Ирландия Чехия Испания Украйна Тайланд Австрия САЩ Гърция Египет Колумбия Южна Корея Португалия Гренландия Бразилия Европа Русия Холандия ЮАР Великобритания Канада Америка Полша Китай Румъния Иран Израел Хонг Конг Венецуела Босна и Херцеговина Германия Сърбия Норвегия България Хърватска Мексико Малайзия CAN+JAP+RUS Швеция Франция Сърбия & България Индия Нова Зеландия Белгия Аржентина Япония Бермуда Дания Швейцария
Fuga
Зеленооката завист при Шекспир във FUGA се изражда в буквализираната метафора на безочието. Главните действащи лица във филма са слепи. Живеенето се взривява от насъбиране на твърде много настояще. Настоящето на другите. Винаги, винаги другите.
JUAN ANTONIO ESPIGARES / Испания АНИМАЦИЯ / ДРАМА
Трябва да ти кажа нещо
История за неразбирането, младите и старите, невъзможната любов, трудните решения. Разказан преди повече от 11 години от Драго Шолев, филмът ще ви накара да се замислите за две неща. Защо липсва приемственост помежду ни и какъв е проблемът на киното ни?
ДРАГОМИР ШОЛЕВ / България ИГРАЛНО КИНО / ДРАМА
Глухарче
Този, който има какво да каже, говори най-малко. Понякога дори никак. Глухарче ни представя една цел, която за момент ще помислите за кауза, после бунт срещу обществения консенсус, а след това защо хората са тъй близо и едновременно тъй далеч един от друг.
ИГОР ХРИСТОВ / България ИГРАЛНО КИНО / ФИЛОСОФСКИ
The Awareness
В навечерието на технологична революция, чистач в офис сграда остава насаме с компютрите. Един от тях се включва и започва да говори. Моли го да го унищожи. Защо? Напрежението ескалира, а въпросът на кого вярваш като че ли никога не е имал по-голямо значение.
HENRY DUNHAM / САЩ ИГРАЛНО КИНО / ФАНТАСТИКА
Burning Hearts
Дoкъде може да достигне детерминираността на един индивид да се притече на помощ на друг? Японският късометражен филм Burning hearts проследява в няколко етапа силата на човешката воля и стремежът към намиране на смисъл, кулминиращи в един боен акт.
JAMES MCFAY / Япония ИГРАЛНО КИНО / ЕКШЪН
Упражнения за разговор
Осемгодишно момче разбира, че родителите му искат да му вземат кучето и бяга от къщи. По пътя непознат мъж го качва в колата си. Докато родителите на детето са в паника и се карат, синът им обикаля пусти пътища със странния непознат. Упражнения за разговор!
КАМЕН КОЛАРОВ / България ИГРАЛНО КИНО / ДРАМА
Драсканица е история за детска градина, в която едно хлапе ще персонала в абсурдна ситуация. То се заключва в склада, а единствения ключ, който предоставя към загадката защо е там, е една рисунка. Драсканица ще ви разсмее и ще ви смигне леко за действителността ни.
The Mind Job
В един по-напреднал свят от нашия, технологиите вече са достигнали дълбините на човешката памет и могат да визуализират спомени. Те се оказват особено полезни за разкриване на престъпления, ако свидетеля е останал жив. Какво обаче е сбъркано в тази нова възможност?
JJ WINLOVE / Австралия ИГРАЛНО КИНО / КОМЕДИЯ
Abigail
Abigail планира да напусне невидимо разпадащия се град. Да хване сака, влака и пътя и да избяга от проблемите. Tе обаче понякога не само настигат човека, но и го обгръщат до степен, до която губи фокуса на реалността. Abigail от Sundance 2012.
MATHEW JAMES REILLY / САЩ ИГРАЛНО КИНО / ДРАМА
Foxes
Какво се случва, когато човек загърби обществения договор и се завърне в своето естествено състояние? Foxes проблематизира човешкото състояние на границата на социалното и природното – един диалектически сблъсък, резултиращ в трансформация в животинското.
LORCAN FINNEGAN / Ирландия ИГРАЛНО КИНО / ФИЛОСОФСКИ
ПАРТНЬОРИ ПАРТНЬOРСКИ КЛУБОВЕ
Google+