АНИМАЦИЯ
3D АНИМАЦИЯ
АНИМЕ
МУЛТИМЕДИЯ
НЯМО КИНО
ЧЕРНО БЯЛ
FX ЕФЕКТИ
ИГРАЛНО КИНО
STOP MOTION
МУЗИКА
ДОКУМЕНТАЛЕН
ДРАМА
ДРАМЕДИЯ
ЕКСПЕРИМЕНТАЛЕН
ЕКШЪН
ЕПИЧЕН
КОМЕДИЯ
ПАРОДИЯ
ПРИКЛЮЧЕНСКИ
РОМАНТИЧЕН
САТИРА
ТРИЛЪР
УЕСТЪРН
УЖАСИ
ФАНТАСТИКА
ФЕНТЪЗИ
ФИЛОСОФСКИ
ЧЕРЕН ХУМОР
FILM NOIR
2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 1974 1956
  CAN+JAP+RUS Канада Дания Испания Япония Русия Австрия Полша Норвегия Бразилия Венецуела Сърбия Аржентина Франция Малайзия Холандия България Хърватска Чехия Великобритания Нова Зеландия Гренландия Швеция Австралия Тайланд Китай САЩ Колумбия Южна Корея Хаити Белгия Португалия Иран Израел Европа Бермуда Германия Босна и Херцеговина Украйна Мексико Гърция Сърбия & България ЮАР Америка Хонг Конг Индия Египет Ирландия Румъния Швейцария
Wish 143
Филм за желанията, страха, отхвърлянето, приятелството, утехата и местата, на които можем да ги открием - в мислите и сърцата на хората, от които най-малко сме очаквали. Заслужена номинация за Оскар.
IAN BARNES / Великобритания ИГРАЛНО КИНО / ЧЕРЕН ХУМОР
“Често си мисля, че зад повърхността на реалността има скрити много по-важни истини. Какъв по добър капан за лов на неочаквани разкрития от един стар фотоапарат…”
Yoghurt
В конферентната зала на компания за кисело мляко, се събира фокус група за да обсъждат следващите им продукти. В тази формална среда, всички се държат формално, до момента, в който не бъдат провокирани да излязат от формалността и да бъдат себе си. Какво се крие зад цялата тази ситуация?
SANNA LENKEN / Швеция ИГРАЛНО КИНО / ФИЛОСОФСКИ
The Biggest World Scam
Днес, рекордно малък процент хора контролират рекордно голям процент други хора. Как става това и как се поддържа най-мащабната илюзия, създавана някога, внушавайки, че хората са свободни и независими, докато имат пари в джоба? И какво е FED?
MICHAEL MALONEY / САЩ МУЛТИМЕДИЯ / ДОКУМЕНТАЛЕН
The Bridge
Вътрешните терзания при очакването – страхът от загуба в период на разрушение и упадък. The Bridge описва история, развиваща се в края на WWII, в която стремежът към завръщането в познатото и сигурността резултира в преплитане на реално и имагинерно.
MARLON TORRES / САЩ ИГРАЛНО КИНО / ДРАМА
Четыре женщины
Четири млади актриси, разхвърляна стая и огромно огледало, в което се оглеждат мечтите им за щастливо бъдеще. Дали обаче реалността може да им даде това, което намират в театъра? И какво се случва когато изкуството и животът неочаквано се сблъскат?
АНТОН КОЛОМЕЕЦ / Русия ИГРАЛНО КИНО / ДРАМА
Un Lever De Rideau
Заснет в типично френски стил, Un Lever De Rideau изследва дълбините на човешката психика чрез философския анализ на двама мъже върху закъснението на една дама. Макар и историята да е очерк само върху конфликта, филмът засяга и някои житейски нерешени проблеми.
FRANÇOIS OZON / Франция ИГРАЛНО КИНО / ФИЛОСОФСКИ
Резерват Северозапад
Авторът на този документален филм Николай Фенерски ни пренася в ширините на българския Див Див Северозапад - район на закрити заводи, застинали във времето селища, безброй псуващи и кълнящи чешити и агонията на бавно изчезващото население там...
НИКОЛАЙ ФЕНЕРСКИ / България ИГРАЛНО КИНО / ДОКУМЕНТАЛЕН
Baseball In Time Of Cholera
Островната страна Хаити изживява един от най-трудните периоди в историята си, бивайки сполетяна последователно от разрушително земетресение и холерична епидемия. На фона на това едно момче обича бейзбола. Изживейте неговата лична история.
DAVID DARGG & B. MOOSER / Хаити ИГРАЛНО КИНО / ДОКУМЕНТАЛЕН
Six Shooter
4 души. 4 съдби. 3 лични трагедии. 1 влак. Six Shooter е мрачна драма, в която всеки бяга от нещо в търсене на друго нещо на фона на шокиращ черен хумор в стил McDonagh, зад който обаче се крият и някои фундаментални истини за живота.
MARTIN McDONAGH / Ирландия ИГРАЛНО КИНО / ДРАМА
ПРЕДИШНА1СЛЕДВАЩА
ПАРТНЬОРИ ПАРТНЬOРСКИ КЛУБОВЕ
Google+