АНИМАЦИЯ
3D АНИМАЦИЯ
АНИМЕ
МУЛТИМЕДИЯ
НЯМО КИНО
ЧЕРНО БЯЛ
FX ЕФЕКТИ
ИГРАЛНО КИНО
STOP MOTION
МУЗИКА
ДОКУМЕНТАЛЕН
ДРАМА
ДРАМЕДИЯ
ЕКСПЕРИМЕНТАЛЕН
ЕКШЪН
ЕПИЧЕН
КОМЕДИЯ
ПАРОДИЯ
ПРИКЛЮЧЕНСКИ
РОМАНТИЧЕН
САТИРА
ТРИЛЪР
УЕСТЪРН
УЖАСИ
ФАНТАСТИКА
ФЕНТЪЗИ
ФИЛОСОФСКИ
ЧЕРЕН ХУМОР
FILM NOIR
2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 1974 1956
Франция 47
  Австрия Индия Швейцария Нова Зеландия Сърбия Украйна Европа Швеция Португалия Холандия Венецуела Япония Израел Мексико Хърватска Австралия Хонг Конг Чехия Франция Гренландия Тайланд Сърбия & България Малайзия Америка Аржентина Хаити Канада България ЮАР Великобритания Босна и Херцеговина Испания Германия Египет САЩ Дания Гърция Румъния Белгия Китай CAN+JAP+RUS Бразилия Русия Полша Южна Корея Норвегия Ирландия Колумбия Бермуда Иран
Dripped
Dripped е впечатляващ филм от 2011, в който се потапяме в света на един странен човек с особени възможности. Гарантираме ви, че Dripped ще отнесе съзнанието ви в полето на неограничените възможности на фантазията по забележително красив начин.
LEO VERRIER / Франция АНИМАЦИЯ / ФЕНТЪЗИ
Un Lever De Rideau
Заснет в типично френски стил, Un Lever De Rideau изследва дълбините на човешката психика чрез философския анализ на двама мъже върху закъснението на една дама. Макар и историята да е очерк само върху конфликта, филмът засяга и някои житейски нерешени проблеми.
FRANÇOIS OZON / Франция ИГРАЛНО КИНО / ФИЛОСОФСКИ
Skhizein
След като го удря метеорит, Хенри се озовава на точно 91см от мястото, на което съществува в пространството. Това разместване води до един куп проблеми, които Jeremy Clapin ще ни покаже в тази впечатляваща анимация. Какво правим когато нещата просто не са там, където са?
JEREMY CLAPIN / Франция АНИМАЦИЯ / ФАНТАСТИКА
The Red Balloon
През 1956 Albert Lamorisse създава филм за историята на едно момче, което се сприятелява с червен балон. За една година печели Оскар, Златна палма в Кан и сърцата на много хора по света. 57 години по-късно, тази вдъхновяваща история спечели и нас.
ALBERT LAMORISSE / Франция ИГРАЛНО КИНО / ПРИКЛЮЧЕНСКИ
LSD ABC
Какво се случва в този филм? По дяволите? И ние не знаем, но предполагаме, че взималите LSD ще могат да ни помогнат. Наистина е объркващо, но нека поне опитаме да разберем какво горе долу се случва с възприятията на използващите психотропното вещество.
LAURA SICOURI / Франция АНИМАЦИЯ / ЕКСПЕРИМЕНТАЛЕН
Next Floor
Група богаташи се събират на маса, за да се отдадат на най-дълбоките си чревоугодни фантазии. Със зрелищния си, изпипан до последния детайл и дълбоко метафоричен кино език, Denis Villeneuve е постигнал нещо върховно. Next Floor е един от филмите на годината!
DENIS VILLENEUVE / Франция ИГРАЛНО КИНО / ФИЛОСОФСКИ
RED
Из тъмните улички на голям град броди сериен убиец, атакуващ жени, облечени в червено. Дел, чиято собствена жена е една от жертвите, работи като криминален фотограф по случая. Една вечер, в тишината на нощните улици, той ще срещне както следващата жертва, така и убиецът...
A. CHARLEUX, A. BRUNET / Франция 3D АНИМАЦИЯ / FILM NOIR
Get Out
Що е то лудост? Дали всичко не зависи от гледната точка? Вижте параноята на Гари от врати и разберете откъде идва тя. Дали всичко е в главата му? Какво е всичко? Трогателна анимация, тайничко загатваща един много стар въпрос. А краят й ще ви изненада приятно.
CHARLOTTE BOISSON / Франция 3D АНИМАЦИЯ / ДРАМА
ПАРТНЬОРИ ПАРТНЬOРСКИ КЛУБОВЕ
Google+