АНИМАЦИЯ
3D АНИМАЦИЯ
АНИМЕ
МУЛТИМЕДИЯ
НЯМО КИНО
ЧЕРНО БЯЛ
FX ЕФЕКТИ
ИГРАЛНО КИНО
STOP MOTION
МУЗИКА
ДОКУМЕНТАЛЕН
ДРАМА
ДРАМЕДИЯ
ЕКСПЕРИМЕНТАЛЕН
ЕКШЪН
ЕПИЧЕН
КОМЕДИЯ
ПАРОДИЯ
ПРИКЛЮЧЕНСКИ
РОМАНТИЧЕН
САТИРА
ТРИЛЪР
УЕСТЪРН
УЖАСИ
ФАНТАСТИКА
ФЕНТЪЗИ
ФИЛОСОФСКИ
ЧЕРЕН ХУМОР
FILM NOIR
2014 64
2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 1974 1956
  Ирландия Китай Босна и Херцеговина Сърбия Полша Швеция Япония Америка Франция Израел Румъния Украйна България Австрия Тайланд Португалия Бермуда Канада Малайзия Бразилия Колумбия Гърция Норвегия CAN+JAP+RUS Южна Корея Хонг Конг Иран Аржентина Русия Германия Сърбия & България Дания Венецуела Гренландия Европа Мексико Испания Нова Зеландия САЩ Индия Холандия Чехия Хаити Хърватска ЮАР Египет Швейцария Великобритания Австралия Белгия
Looms
Сред ритмите на лоялността, завещанието и смъртта, Looms се центрира около универсалната дилема, пред която е изправен самотен фермер: да промени живота си или да се придържа към корените си.
THE FUNK BROTHERS / САЩ ИГРАЛНО КИНО / ДОКУМЕНТАЛЕН
Алаа е филм , който представя позицията на един сирийски бежанец в България. Това е неговият емоционален разказ за войната в родината му, за начина, по който са се отнесли с него тук, и за мнението му за мира, религията и политиката. Заснет преди повече от година, филмът ще ви срещне лице в лице с болката, насилието и смъртта, съпътстващи войната, и ще ви накара да преосмислите общочовешките ценности, които често са заглушени в общия информационен поток, който ни залива от медиите.
Breakfast in Paris
Прости житейски инструкции: когато мама настоява, свийте се в ембрионална поза, съпротивата е безсмислена. Тази кратка, но епична анимация ни напомня, че не всички дразнители са лоши по природа.
AURELIE GOMEZ / Франция АНИМАЦИЯ / ЕКШЪН
Allergy to Originality
Плагиатство, преповтаряне, преработване, копиране, имитация, пренаписване, винтидж мода, ремикс, кавър, “гавър”... Последният да затвори вратата и да каже къде се дяна оригиналността и била ли е наскоро наоколо изобщо?
DREW CHRISTIE / САЩ АНИМАЦИЯ / ДОКУМЕНТАЛЕН
Johnny Express
Корейската анимация ни въвлича в един обикновен ден от живота на междупланетарния куриер Johnny, който като типичен мързелив служител, отегчен от рутината, не забелязва еднооките лилави обитатели на малка планета. Какво ще се промени и какво не?
KYUNGMIN WOO / Южна Корея 3D АНИМАЦИЯ / ЧЕРЕН ХУМОР
The European Debt Crisis
Макар европейската валута да изглежда стабилна спрямо световните явления, скритите проблеми на ЕС го поставят в абсолютен политически gridlock. Защо се стигна дотук, какво предстои и защо ако не се действа сега, последствията ще са катастрофални?
JONATHAN JARVIS / САЩ АНИМАЦИЯ / ДОКУМЕНТАЛЕН
Listen Senior Film
Тази студентска продукция от Ringling College повежда в хаотичен, шумен и враждебен свят. Ако този филм те обърква, то в такъв случай си разбрал как се чувства един аутист. Добре дошъл в света, какъвто не го познаваш.
ALEXANDER BERNARD / САЩ АНИМАЦИЯ / ФЕНТЪЗИ
Black Sugar
Има неща на този свят по-страшни от смъртта. Black Sugar оставя след себе си противоречиви чувства - от нравоучителна критика, през първокласно напрежение, до тежко чувство за загуба. Четири хлапета се събират, за да пробват непознат наркотик. Как ще свърши това?
HANK FRIEDMANN / САЩ ИГРАЛНО КИНО / ТРИЛЪР
ПАРТНЬОРИ ПАРТНЬOРСКИ КЛУБОВЕ
Google+