АНИМАЦИЯ
3D АНИМАЦИЯ
АНИМЕ
МУЛТИМЕДИЯ
НЯМО КИНО
ЧЕРНО БЯЛ
FX ЕФЕКТИ
ИГРАЛНО КИНО
STOP MOTION
МУЗИКА
ДОКУМЕНТАЛЕН
ДРАМА
ДРАМЕДИЯ
ЕКСПЕРИМЕНТАЛЕН
ЕКШЪН
ЕПИЧЕН
КОМЕДИЯ
ПАРОДИЯ
ПРИКЛЮЧЕНСКИ
РОМАНТИЧЕН
САТИРА
ТРИЛЪР
УЕСТЪРН
УЖАСИ
ФАНТАСТИКА
ФЕНТЪЗИ
ФИЛОСОФСКИ
ЧЕРЕН ХУМОР
FILM NOIR
2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 1974 1956
  Бермуда Колумбия Сърбия България ЮАР Америка Япония Швеция Венецуела Австралия Китай Европа Ирландия Испания Норвегия Германия Канада Полша Австрия Холандия Великобритания Мексико Гърция САЩ Хърватска Босна и Херцеговина Израел Бразилия CAN+JAP+RUS Индия Чехия Франция Швейцария Аржентина Белгия Хаити Тайланд Сърбия & България Украйна Иран Дания Русия Румъния Южна Корея Хонг Конг Малайзия Португалия Гренландия Египет Нова Зеландия
Sintel
Разказва се историята на двама приятели, човек и дракон. Съдбата ги разделя, времето ги променя. Но някои неща издържат всички изпитания. Борбата докрай понякога означава, че жертваме повече, отколкото сме предполагали. Пригответе си кърпички.
COLIN LEVY / Холандия 3D АНИМАЦИЯ / ДРАМА
It’s Not You, It’s Me
На всички ни се е случвало понякога просто да искаме да убием някого от любимите си хора. Е, не буквално... Само че при една млада жена, чийто приятел вече я дразни и отвращава да краен предел, нещата стават малко по-реални, отколкото тя някога си е мислела.
MATT SPICER / САЩ ИГРАЛНО КИНО / ЧЕРЕН ХУМОР
The First
Едно момче изживява своя първи път с партньори и от двата пола в рамките на един ден. Това стечение на обстоятелствата ще го подтикне да си зададе някои въпроси и да вникне повече в самия себе си. Какво ще ни разкаже The First, изправяйки ни срещу предубежденията ни?!
JAMES SWEENY / САЩ ИГРАЛНО КИНО / ФИЛОСОФСКИ
Things We Leave Behind
Крис трябва да разчисти вещите на баща си, който от известно време е изчезнал. Докато го прави, разбираме че отношенията им са били далеч от отлични. Един звънец в полето не спира да разстройва съня на протагониста. Защо?
ANDREW BRAND / Великобритания ИГРАЛНО КИНО / ТРИЛЪР
The Final Moments of K. Brant
В основата на този психологически трилър стои нещо, реещо се все още в относителното поле на фантастиката. Технология, способна да копира човешко съзнание върху дигитален носител и в последствие да го възпроизведе. Какъв ли може да е сюжетът около тази фабула?
MATTHEW WILSON / САЩ ИГРАЛНО КИНО / ФАНТАСТИКА
La Migala
Един мъж, преживяващ своята лична драма, страда от арахнофобия. Дали за да преодолее този труден момент, или просто така, решава да си купи отровен паяк и да го пусне на свобода в дома си. Въздействащ, изтънчен трилър на Jaime Dezcallar, от който ще настръхнете.
JAIME DEZCALLAR / Испания ИГРАЛНО КИНО / ТРИЛЪР
Marina
Една история за едно градче, една жена, един мъж и някои неща от живота. Marina е непретенциозен филм от Испания, в който естетиката, чувството, погледите, героите, миговете ще ви въведат в едно друго измерение на киното.
ALEX MONTOYA / Испания ИГРАЛНО КИНО / ДРАМА
Art & Culture of Burning Man
Филм за сбъднатите мечти на 50 хиляди души. Вдъхновяващо би било меко казано. Сигурно сте чували за Горящия Човек, но едва ли сте го виждали толкова отблизо. Вижте не просто създаването и изживяването на мечтата, но и разделянето с нея насред една пустиня.
RICH VAN EVERY / САЩ ИГРАЛНО КИНО / ДОКУМЕНТАЛЕН
Payload
В тази история, напомняща леко за Total Recall, където две общества бяха свързани с турбо асансьор, минаващ през земните недра, богатите живеят в орбита, а бедните на земната повърхност. Връзката им е асансьор, а билетът за него се е превърнал в детска мечта.
STUART WILLIS / Австралия FX ЕФЕКТИ / ДРАМА
The External World
Момченце се учи да свири на пиано по трудния начин. Kак комуникират птица и факс машина? Изпражнения раждат изпражнения. Каква е рецептата за щастие? Какво означава съвременно изкуство? По какъв начин всички тези въпроси и сюжети са свързани? Дали?
DAVID OREILLY / Ирландия АНИМАЦИЯ / ЕКСПЕРИМЕНТАЛЕН
ПАРТНЬОРИ ПАРТНЬOРСКИ КЛУБОВЕ
Google+